miercuri, 13 iulie 2011

De fiecare zi...


                 Mă întreb adesea de ce oamenii sunt întotdeauna nemulțumiți. Răspunsul cu siguranță nu poate fi simplu căci de nenumărate ori am fost eu insămi cea nemulțumită din diverse motive, mai mult sau mai puțin importante.
                 Răscolind prin gânduri azi de dimineață, pe când dragul de soare își făcea deja apariția prin perdeaua mea, mi-am dat seama de un lucru important. Sunt convinsă că nu era prima oară când îmi trecea prin minte, însă numai acum am reușit să-l apuc. Așadar, mi-am dat seama că noi, oamenii, suntem întotdeauna nemulțumiți de ceea ce ne oferă viața, adică de ceilalți, mai pe scurt.
O să spuneți că nu-i așa...în mare măsură este...
                 Iată cum...dacă pâinea nu e proaspătă, cineva este vinovat, în niciun caz cel care a cumpărat-o...adică tu...dacă e foarte cald, pe cine să dăm vina? Eventual pe încălzirea globală sau pe administrator că nu a izolat blocul, sau pe cei de la meteo că nu iscă ploi, sau pe mai știu eu cine...când ceva nu ne iese din prima încercare, intotdeauna altcineva este vinovat..adică cel de lângă noi, care, pare-se, ne influențează atitudinea, munca, inițiativa si multe altele...
                 Concluzia este simplă: dacă vrei ca un lucru să iasă bine, fă-l tu însuți. Așa nu vei mai avea pe cine să dai vina atunci când eșuezi. Eșecul unora poate fi reușita noastră, pentru că firea are o lege a echilibrului de la care nu se abate mai niciodată.
                 Sunt, de regulă, o persoană optimistă, dar sunt zile care nu se arată deloc senine și atunci mă apucă tristețea și disperarea însă am învățat o lecție valoroasă în ultimele luni: există oameni care nu beneficiază de multe dintre oportunitățile care mi s-au oferit mie și cu toate astea, ei se bucură de fiecare mijire a zorilor, căci viața însăși este un dar, este o ocazie de a demonstra iubire, este un moment al demnității noastre pe acest tărâm, este poate, mai mult decât orice, darul pe care forța supremă ni l-a oferit din dragoste.
                 Așadar, m-am hotărât să apuc viața cu forță, să o țin bine și să ma bucur de ea până la ultima suflare, căci mi-a fost dat să trăiesc o minune și poate, în trecerea mea prin lume, voi înfăptui o minune, minunea de a dărui bucurie, de a oferi mulțumire eternilor nemulțumiți...

3 comentarii:

  1. In viata, in doi, trebuie sa imparti totul. Cand te apuci de un lucru, nu il faci singur, pentru ca nu esti singur, pentru asta Creatorul a facut barbat si femeie. Tocmai datorita acestui lucru, barbatul ajuta femeia in limitele sale si la fel si femeia. E greu sa atungi echilibrul intr-o lume nebuna, intr-o continua goana dupa avere, de aici numai un pas la egoism. Dar ai dreptate, cand faci un lucru, fa-l singur si bine ar fi sa fie apreciat si de celalalt...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand vrei un lucru facut bine, fa-l tu insuti este si principiul meu, dar parca asa as vrea sa pot sa ma bazez si pe altii...cum de altfel o si fac ocazional. Insa nu o data mi s-a intamplat sa fiu dezamagita pana si de cea mai draga persoana...la randul meu, desi neintentionat, dezamagit. Totul este parte din viata. Secretul este sa fii puternic sa treci peste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii tu, viata este asa cum este. E greu sa fii puternic tot timpul...

      Ștergere